O Σεϊκέλι, ο Πιτίνο και η ζώνη του μπαμπά Μπέχαϊμ

Αθλητικα


Η νεοφώτιστη Καρδίτσα στρατολόγησε τον Τζίμι Μπέχαϊμ και ο Βασίλης Σκουντής σκιαγραφεί το προφίλ του πατρός και του υιού του πατρός.

“Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες” λέει μια παροιμία, στο νόημα της οποίας μπορεί να υποκύψει ο Βαγγέλης Αγγέλου!

Το εννοώ αυτό διότι από τη στιγμή που ο προπονητής της νεοφώτιστης Καρδίτσας επέλεξε τον Τζίμι Μπέχαϊμ, μπορεί κάλλιστα να υποκύψει και στον πειρασμό του πατέρα του λεγάμενου…

Ο Τζίμι είναι ο δευτερότοκος γιος του εμβληματικού και… ισόβιου προπονητή του Σίρακιουζ και συνάμα πολυνίκη στα χρονικά της Α’ κατηγορίας του NCAA Τζιμ Μπέχαϊμ, που κανονικά θα έπρεπε να λέγεται… Jim Zone!

Ο λόγος; Δεν υπάρχει προπονητής στην ιστορία του μπάσκετ ο οποίος να έχει παίξει με τόσο εμμονικό τρόπο αυτή την άμυνα που δεν αποτελεί μονάχα τον θυρεό της φιλοσοφίας του, αλλά και την ίδια την ταυτότητα του.

Η ζώνη αυτοπροσώπως

Σαν να λέμε, είναι η ζώνη αυτοπροσώπως!

Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα του πατέρα και αυτό δεν το γράφω κακότροπα, τουναντίον όλοι αναγνωρίζουν τη μεγαλοσύνη του, άλλωστε χωρίς αυτήν δεν θα είχε να επιδείξει τέτοια μακροβιότητα…

Ο Τζίμι είναι ο δεύτερος γιος του Τιμ, μετά τον Μπάντι προς χάριν του οποίου ο μπαμπάς ανακάλεσε την δεδηλωμένη το 2015 απόφαση του να αποσυρθεί το 2018.

Έναν χρόνο νωρίτερα (2017) έφυγε από τις φτερούγες του ο Μάικ Χόπκινς που επέπρωτο να τον διαδεχθεί και ο προπονητής του Σίρακιουζ αποφάσισε να μείνει στις Θερμοπύλες του, χωρίς να ξέρει, ούτε καν να διανοείται ότι τη σεζόν 2021-22 θα κοούτσαρε και τους δυο γιους του: τον πρεσβύτερο Τζίμι που προερχόταν από το Κορνέλ και εντάχθηκε ως μεταπτυχιακός φοιτητής/παίκτης και τον κατά έναν χρόνο νεότερο Μπάντι ο οποίος διήγε την τέταρτη σεζόν του προτού υπογράψει στους Πίστονς.

Το Κορνέλ, ο Αγγέλου και το υβρίδιο του Πρίντεζη

Ώπα, μια στιγμή, διότι είναι κρίμα να περάσει απαρατήρητο το πού σπούδασε ο νεόκοπος φόργουορντ της Καρδίτσας…

Δεν φοίτησε όπου κι όπου, αλλά στο φημισμένο (για το κορυφαίο ακαδημαϊκό επίπεδο του) Κορνέλ, ένα από τα οκτώ κολέγια που ανήκουν στην IVY League, μαζί με το Χάρβαρντ, το Πρίνστον, το Γέιλ, το Πεν, το Μπράουν, το Κολούμπια και το Ντάρτμουθ.

“Ο Τζίμι σπούδασε οικονομικά σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και ως εκ τούτου μπορεί να δουλέψει όπου γουστάρει και να κάνει ό,τι θέλει στην επαγγελματική ζωή του. Το γεγονός ότι στην παρούσα φάση θέλει να παίξει μπάσκετ μακριά από το σπίτι του δείχνει ζήλο, αγάπη, σεβασμό, αφοσίωση και προσήλωση στο παιχνίδι”, μου είπε ο Αγγέλου, που βλέπει στον πρεσβύτερο γιο του Μπέχαϊμ έναν μικρό εκκολαπτόμενο… Πρίντεζη!

Προ του κινδύνου να του κρεμάσουν… κουδούνια ο προπονητής που έχει αποκτήσει πλέον ντοκτορά στο κοουτσάρισμα τριών θεσσαλικών ομάδων στην Α1…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr