9η Μαΐου: Τι θα κάνει ο Πούτιν την Ημέρα της Νίκης – Aνησυχία σε όλο τον κόσμο

Νεα


Εβδομήντα πέντε ημέρες συμπληρώνονται αύριο, 9 Μαΐου, από την ημέρα που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία και όλος ο κόσμος αναμένει την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τον εορτασμό για την «Ημέρα της Νίκης» κατά των Ναζί το 1945.

Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, οι ηρωικές πράξεις του Κόκκινου Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γιορτάζονται με μεγάλες παρελάσεις και γιορτές σε όλη τη χώρα καθώς η επέτειος αυτή φέρνει δάκρυα στα μάτια των Ρώσων που έχασαν εκατομμύρια συνανθρώπους τους στον πόλεμο.

Γνώστες της Ρωσίας εκτιμούν ότι ο Πούτιν, μετά τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην σημαιοστολισμένη Κόκκινη Πλατεία μπορεί να κηρύξει την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και να προσαρτήσει τα εδάφη στα ανατολικά που κατέκτησε ο ρωσικός στρατός ή να απειλήσει τη Δύση.

Η γιορτή για την Ημέρα της Νίκης περιλαμβάνει μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

«Οι προβλέψεις για την 9η Μαΐου είναι απίστευτες. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να κινητοποιήσει όλους τους στρατιώτες και τους εφέδρους της χώρας για τον πόλεμο», σχολίασε ο Ρώσος δημοσιογράφος Maksim Kurnikov στη Bild am Sonntag.

Στην αρχή του πολέμου οι στρατιωτικοί αναλυτές είχαν ορίσει την 9η Μαΐου ως την ημερομηνία ορόσημο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία. Καθώς όμως τα στρατιωτικά πλάνα του ρωσικού στρατού δεν υλοποιήθηκαν, ο εχθρός υποτιμήθηκε και οι ρωσικές δυνάμεις υπερεκτιμήθηκαν ο Ρώσος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr