5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών2: Ένα μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα

Τα Νεα της Περιφερειας


Επιστρέφει δυναμικά, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, η 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Χάλκης, Πυργετού, Συκουρίου με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

Στο χορευτικό υπερθέαμα που ξεκινά τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από την Κύπρο (ομάδα Νόστος από το Πισούρι), την Αργεντινή (Gaucho Antonio Rivero), την Πολωνία ( Skowroski) και την Χιλή ( Conjunto Continental Tonariki), μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα Χάλκης, Πυργετού και Συκουρίου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 9.15 μ.μ. στην πλατεία Λαμπρούλη στη Λάρισα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, αναφέρθηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας : Ο πολιτισμός μας ωθεί προς μια εξωστρεφή ζωή, μας ωθεί να στραφούμε σε μια εξωτερική περίμετρο, που όλοι έχουμε ανάγκη μετά δύο χρόνια πανδημίας. Ευχαριστώ τους διοργανωτές Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Δήμους Λαρισαίων, Τεμπών και Κιλελέρ για αυτή την μεγάλη συνεργασία για τον πολιτισμό, που αποτελεί βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο. Από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, χορευτικά συγκροτήματα από την Αργεντινή, την Κύπρο, την Πολωνία και την Χιλή φιλοξενούνται στη Λάρισα, σε μία χορευτική και πολιτιστική πανδαισία. Χωρίς την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr