48ωρη απεργία οικοδόμων στα εργοτάξια της γραμμής 4 του Μετρό στις 13 και 14/7

Νεα


Άκαρπες ήταν μέχρι στιγμής οι επαφές του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας με την εταιρεία που έχει αναλάβει τις πρόδρομες εργασίες της υπό κατασκευής γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, για υπογραφή διμερών συμβάσεων έργου με αυξήσεις στα μεροκάματα και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει στο έργο. Από την πλευρά της η εταιρεία παράπεμψε ουσιαστικά στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για τα θέματα αυτά.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε με την στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας να προχωρήσουμε σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, με 48ωρη Απεργία την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιούλη και επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρις ότου έχουμε στα χέρια μας μια ουσιαστική πρόταση για διαπραγμάτευση και όχι μια συνεχή άρνηση.

Επειδή ακριβώς μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αυτή την στιγμή στη χώρα, επειδή οι ανατιμήσεις είναι σχεδόν καθημερινές σε προϊόντα , είδη πλατιάς κατανάλωσης, καύσιμα, ενέργεια κτλ. παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από κανέναν ούτε από δήθεν “καλούς” εργοδότες που “θέλουν αλλά δεν μπορούν”, ούτε από κυβερνητικούς και άλλους πολιτικούς “σωτήρες” που με επιδόματα ψίχουλα και κούφιες υποσχέσεις επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Όπως με τον αγώνα μας επιβάλλαμε την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. που ήταν μια ανακούφιση για όλους τους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr