Ώρα αποφάσεων για την ενεργειακή κρίση – Συνεδριάζουν την Παρασκευή οι υπ. Ενέργειας της ΕΕ

Οικονομια


Η ενεργειακή κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης (9/9) των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ευθεία απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν για ενεργειακό μπλακ άουτ στην Ευρώπη. Στόχος της κρίσιμης συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, είναι η επίτευξη συμφωνίας σε μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Την ίδια ώρα ο Γερμανός Καγκελάριος απευθύνει έκκληση, για κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο.

Την Παρασκευή (9/9) στις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας ξεκινούν οι αφίξεις των υπουργών Ενέργειας δίνοντας ένα πρώτο κλίμα από τις δηλώσεις που θα κάνουν προσερχόμενοι. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μόνιμων αντοπροσώπων την Τετάρτη και με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν υπήρξαν εκ νέου διαφωνίες σχετικά με το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν σαν να συνδέεται και με τις κυρώσεις. Αυτό που λένε οι Ευρωπαίοι είναι ότι αυτό που προέχει είναι να βρεθούν τρόποι για να μειωθούν οι τιμές.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, υπήρξαν ακόμα συζητήσεις σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για υποχρεωτική μείωση της χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος στις ώρες αιχμής. Κι εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια κενά αλλά και η Κομισιόν αφήνει παραθυράκι ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση.

  • Κομισιόν: Στις 14 Σεπτεμβρίου οι προτάσεις της για επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας

Πρόκειται για δύσκολες συζητήσεις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr