Όταν πηγαίνεις κόντρα στο ποδόσφαιρο και στο DNA σου

Αθλητικα


Ο Μαρτίνς γύρισε την πλάτη στην δουλειά της πρώτης τριετίας του στο Ρέντη, δεν πήγε με τα νερά του ποδοσφαίρου και, παράλληλα, απομάκρυνε τον Ολυμπιακό από την επιθετική φύση του.

Το ποδόσφαιρο έχει ορισμένους άγραφους κανόνες. Πρέπει να τους τηρείς για να προοδεύσεις και αυτό θα σε ανταμείψει. Όταν πας με τα νερά του, το ταξίδι είναι καλό και ήρεμο, όμως, όταν του πηγαίνεις κόντρα, έρχονται φουρτούνες. Ο Ολυμπιακός ακολούθησε πιστά τους κανόνες του ποδοσφαίρου την πρώτη τριετία του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Ωστόσο, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τους γύρισε την πλάτη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης τα άλλαξε όλα τον Απρίλιο του 2018 παραδίδοντας μία καινούργια ομάδα στα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού στην οποία μπήκαν κάποιοι κανόνες. Υπήρξαν ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ, ορθολογική ανάπτυξη, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργία, πίεση ψηλά, αποτελεσματικότητα, δίψα και αποφασιστικότητα για βελτίωση, εξέλιξη και αλλαγή επιπέδου, με συνέπεια οι ερυθρόλευκοι να δρέψουν τους καρπούς της δουλειάς τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός "κλώτσησε" τα 40 εκατ. των ομίλων του Champions League: Αυτά τα χρήματα κυνηγάει τώρα στο Europa
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός “κλώτσησε” τα 40 εκατ. των ομίλων του Champions League: Αυτά τα χρήματα κυνηγάει τώρα στο Europa

image

Τους τελευταίους μήνες όμως ο Μαρτίνς άλλαξε, εγκατέλειψε τη συνταγή που τον ανέδειξε στην πρώτη διετία – τριετία και θέλησε να πάει σε κάτι διαφορετικό. Και το ποδόσφαιρο που δεν συγχωρεί, του δείχνει ότι δεν είναι ο σωστός δρόμος. Καλά τα τρεξίματα και τα γκολ από στημένες φάσεις, αλλά αυτά δεν φτάνουν. Η πειραϊκή ομάδα έπαψε να είναι απειλητική στο open play, λείπει η δημιουργία και οι ευκαιρίες έρχονται με το σταγονόμετρο. Ακόμη, κι όταν οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίσουν ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο Μαρτίνς πήγε κόντρα στη φύση του Ολυμπιακού

Μάλιστα, το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο, όταν ο Μαρτίνς αποφάσισε να πορευτεί πηγαίνοντας κόντρα στη φύση του Ολυμπιακού. Η πειραϊκή ομάδα εδώ και αρκετούς μήνες έχει χάσει την ταυτότητά της, έχει αλλοιωθεί το DNA της αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός συνήθιζε ανέκαθεν να μπαίνει φουριόζος στους αγώνες του, ειδικά στο Καραϊσκάκη, να είναι κυριαρχικός, να πιέζει τον αντίπαλο, να δημιουργεί ευκαιρίες, να παίζει με πάθος, ξεσηκώνοντας τον κόσμο του στις εξέδρες.

Στο Καραϊσκάκη γονάτισαν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, μεγαθήρια, τόσο σε επίπεδο Champions League όσο και UEFA/Europa League. Οι ερυθρόλευκοι όμως από την περασμένη περίοδο έπαψαν να τρομάζουν τον αντίπαλο, να του δημιουργούν το αίσθημα της ανασφάλειας και της ανησυχίας. Δίνουν χώρο στον αντίπαλο στο γήπεδο, του επιτρέπουν να κάνει το παιχνίδι του, να απειλήσει και εν τέλει να σκοράρει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μαρτίνς εγγυήθηκε, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε
OPINIONS

Ο Μαρτίνς εγγυήθηκε, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκεΔιαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr