Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ταξιάρχη Μανταμάδου που εορτάζει την Κυριακή (video)

Τα Νεα της Περιφερειας


Μεγάλη αναμένεται να είναι φέτος η προσέλευση των προσκυνητών στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, που θα κορυφωθεί την Κυριακή των Μυροφόρων, που γιορτάζει το Μοναστήρι. Ήδη από την Παρασκευή το πρωί αρκετοί προσκυνητές ήταν ήδη στο δρόμο κρατώντας λαμπάδες στα χέρια και αποφασισμένοι να διανύσουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.


Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Το Σάββατο 07/05 θα υπάρχει δρομολόγιο από Μανταμάδο για Μυτιλήνη τα ξημερώματα για την εξυπηρέτηση των περπατητών. Από Μυτιλήνη για Μανταμάδο θα έχει λεωφορείο στις 9:30, 11:00, 13:00 και θα εκτελεσθούν επιπλέον δρομολόγια από και προς Μανταμάδο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση. Την Κυριακή 08/05θα εκτελεστούν τα εξής δρομολόγια: Από Μυτιλήνη προς Μανταμάδο θα έχει στις 07:45, 10:00 και 13:00 το μεσημέρι.

Αυξημένα θα είναι και τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας.

Από Μανταμάδο προς Μυτιλήνη θα εκτελούνται δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με την επιβατική κίνηση όπου το τελευταίο θα είναι στις 15:30 το απόγευμα.

Το Σάββατο το απόγευμα μπορείτε να ακούσετε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην ακόλουθη διεύθυνση:

Ιστορικό της ανάγλυφης εικόνας

Όπως αναφέρει, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Εὐστράτιος Δῆσσος, Ἱερατικός Προϊστάμενος Ἱεροῦ Προσκυνηματικοῦ Ναοῦ Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μανταμάδου Λέσβου, κατά τά τέλη τοῦ Θ’…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr