Όλα τα προσωρινά και μόνιμα μέτρα στήριξης – Στο 5,3% ο «πήχης» της ανάπτυξης φέτος

Οικονομια


Στα 5,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό κόστος των μόνιμων και προσωρινών μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία εξειδίκευσε σήμερα το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο.

  • Μέτρα ΔΕΘ: Διεύρυνση δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης & επιταγής ακρίβειας

Τα βασικότερα μέτρα αφορούν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την ενεργειακή κρίση με αιχμή την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και τη χορήγηση μιας νέας «επιταγής ακρίβειας» για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.

Μεταξύ των άλλων, ανακοινώθηκε επιδότηση 25 λεπτών το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία, διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης με την τιμή αναφοράς των 350 ευρώ, με το ποσό να φτάνει τα 700 ευρώ σε συνάρτηση με τους συντελεστές ανά βαθμοημέρες, όταν αντικαθίσταται η θέρμανση από ηλεκτρικό με πετρέλαιο.

Τα Χριστούγεννα θα χορηγηθεί σε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους με σύνταξη έως 800 ευρώ, επίδομα 250 ευρώ (συνολικού κόστους περίπου 500 εκατ. ευρώ).

Την ενίσχυση αυτή θα λάβουν παράλληλα 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες, 172.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ, ενώ 225.000 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν διπλή δόση και 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα εισπράξουν 1,5 δόση.

Συνολικά θα ωφεληθούν από το μέτρο 2,3 εκατομμύρια πολίτες.

Ακόμα: τα 250 ευρώ θα λάβουν οι μακροχρόνια -έως και 2 έτη- άνεργοι που δεν δικαιούνται Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ αυξημένο (από 1.000 σε 1.500 ευρώ) θα είναι το επίδομα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr