Όλα τα μέτρα για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Οικονομια


Το πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ρεύμα παρουσίασαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, μετά την ενεργοποίηση εθνικού σχεδίου το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι οι επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο ενισχύονται σημαντικά και διευρύνονται γενναία. Αυξάνονται οι επιδοτήσεις των υφιστάμενων κατηγοριών καταναλώσεων και επιδοτούνται για για πρώτη φορά και οι καταναλώσεις πάνω από τις 300 κιλοβατώρες της κύριας κατοικίας καθώς και οι καταναλώσεις των υπολοίπων ιδιοκτησιών των νοικοκυριών. Το κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ευρώ. Θα καλυφθεί από τους πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης σε συνδυασμό με το ειδικό τέλος ποσοστού 90% επί των επιπλέον εσόδων στην παραγωγή ενέργειας.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση επιβαρύνει πολύ την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και γι’ αυτό η κυβέρνηση λειτουργεί υπεύθυνα, συνετά και συγκροτημένα.

«Αντιλαμβανόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και ανταποκρινόμαστε με ρεαλιστικό σχέδιο», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και πρόσθετε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δημοσιονομική ευελιξία και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr