Χ. Τετράδη στο Πρώτο : Το 2022 για τους ξενοδόχους θα είναι μια χρονιά επιβίωσης (audio)

Νεα


Με πρώτο δείγμα γραφής του φετινού καλοκαιριού αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ο τουριστικός κλάδος εκτιμά την γενικότερη πραγματικότητα στην Ευρώπη και ετοιμάζεται για μια τουριστική χρονιά που θα διαφέρει μεν από τις δύο προηγούμενες της πανδημίας, θα έχει ωστόσο να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Ναι μεν, αλλά” και την Ευαγγελία Μπαλτατζή η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη, είναι μια χρονιά που δεν έχει καμιά σχέση με το 2020 και το ’21 αλλά δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά. Ζούμε μια εμπόλεμη κατάσταση στη γειτονιά της Ευρώπης που επηρεάζει τις αγορές πλέον των προφανών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως είναι η Πολωνία και η Ρουμανία που επηρεάζει για παράδειγμα τα Ιόνια, χαρακτηρίζοντάς την “πολύ σημαντική απώλεια” καθώς θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Μάιο.
Έχουμε και την πανδημία και άλλα φαινόμενα όπως τη νόσο της ευλογιάς των πιθήκων. Απασχολεί πάρα πολύ τα νοικοκυριά η ακρίβεια.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες του τουρισμού αντιμετωπίζουν πολύ υψηλά λειτουργικά κόστη, όπως της ενέργειας που αυξήθηκαν 80% και τα αναλώσιμα πάνω από 30% έως 50%. Κάθε εβδομάδα αλλάζουν τιμές οι προμηθευτές και δεν μπορεί να προγραμματίσει κανείς έτσι. Από την άλλη, υπάρχουν συμβόλαια με μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς γεγονός που δεν δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις τιμές, άρα το 2022…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr