Χ. Στυλιανίδης στο Πρώτο: Μπαίνουμε σε δάση που είχαν να καθαριστούν 30, 40 χρόνια- Φέραμε πάλι κοντά δασικές υπηρεσίες και πυροσβέστες (audio)

Νεα


«Δεν πιστεύω στα δράματα, πιστεύω στην ψυχραιμία, στην σύνεση και στην σωστή δουλειά της πρόληψης, της προετοιμασίας, της ετοιμότητας. Έτσι αντιμετωπίζονται οι κρίσεις και όχι με το να δραματοποιούνται τα γεγονότα. Όταν είναι δραματικά τα γεγονότα θα το πούμε. Δεν απειλήθηκαν σπίτια, ζωές, έγινε οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού προληπτικά» επισήμανε ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη για την μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία που ξέσπασε χθες.

Θέλοντας, είπε, να «κατεβάσει» τους όρους δραματοποίησης των γεγονότων, διευκρίνισε ότι αυτό που έγινε χθες δεν ήταν εκκενώσεις αλλά προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού. «Αυτή είναι η σωστή διατύπωση και αποτυπώνει ακριβώς τι κάναμε στο χωριό Βάλμη και σε δύο μικρούς οικισμούς των 10-15 σπιτιών, όχι γιατί απειλήθηκαν σπίτια ή ζωές, αλλά επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια άτομα μεγάλης ηλικίας να έχουν πνευμονολογικά προβλήματα με θέματα καπνού. Αποφασίστηκε με την συνεργασία των τοπικών αρχών να γίνει αυτή η οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού και μάλιστα άνθρωποι νέας ηλικίας έμειναν και βοηθούσαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι το βράδυ» ανέφερε ο Υπουργός.

Δύσκολη νύχτα χαρακτήρισε την χθεσινή ο κ. Στυλιανίδης, για την ηγεσία του Υπουργείου και της Πυροσβεστικής, λόγω του μετώπου που ξεκίνησε χθες στις 4 το απόγευμα, σε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr