Χ. Σταϊκούρας στο Πρώτο: Ικανοποίηση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία – Μεταφράζεται σε βοήθεια προς τους πολίτες (audio)

Οικονομια


«Είναι αντικείμενο ικανοποίησης γιατί ουσιαστικά δικαιώνονται οι τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 12 χρόνια» τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας για το τέλος του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Η χώρα, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, κίνδυνοι και προκλήσεις μπροστά μας κυρίως ως απόρροια του υψηλού πληθωρισμού εξαιτίας μεταξύ άλλων της ενεργειακής κρίσης και των γεωπολιτικών εξελίξεων, αλλά σημαίνει ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι εξαίρεση στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα την τελευταία 3ετία προπλήρωσε το σύνολο του δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 8 δισ. ευρώ, βγήκε από τα capital controls τον Σεπτέμβριο του 2019 οριστικά που είχε μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης και βγαίνει και από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε σε αυτό το καθεστώς το 2018» ανέφερε. Τώρα, εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, μπαίνουμε σε μια εποπτεία αντίστοιχη αυτής των χωρών που δεν μπήκαν ποτέ σε ενισχυμένη εποπτεία αλλά είχαν προγράμματα στήριξης, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Αυτό, είπε ο Υπ. Οικονομικών, σημαίνει ότι οι αγορές θα αντιμετωπίσουν καλύτερα την χώρα, ως μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. «Οι οίκοι αξιολόγησης εκτιμούμε ότι θα κάνουν το ίδιο, γιατί υπάρχει ένας ακόμα μεγάλος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr