Χ. Θεοχάρης για ενέργεια: Είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα – Τι θα γίνει με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης το φθινόπωρο

Πολιτικη


Για τις εξελίξεις στη ενέργεια και το ενδεχόμενο η Ρωσία να προκαλέσει ενεργειακή ασφυξία στην Ευρώπη, μετά την απειλή της Μόσχας ότι ο αγωγός Nord Stream ενδέχεται να μην επαναλειτουργήσει στις 21 Ιουλίου μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επτά» με τη Βάλια Πετούρη.

Όπως είπε αρχικά ο κ. Θεοχάρης: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι σε πόλεμο. Άρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Είναι πολύ πιθανό να κλείσει γενικά τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ο Πούτιν. Έχει ένα σχέδιο πείνας και ενεργειακής φτώχειας για τον κόσμο και με αυτόν τον τρόπο θα εκβιάσει την διεθνή κοινότητα στον πόλεμο αυτό».

Για το σχέδιο της Ελλάδας είπε:

«Και στο ζήτημα το επισιτιστικό παρακολουθούνται τα αποθέματα από τα προϊόντα από τα οποία έχουμε κάποια εξάρτηση από αυτές τις περιοχές και δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο πρόβλημα, σίγουρα για το χειμώνα. Σχετικά με την ενέργεια οι συσκέψεις είναι συνεχείς, και πέρα από το λιγνίτη, υπάρχει δυνατότητα να γυρίσουν σε ντίζελ οι μονάδες παραγωγής φυσικού αερίου για κάποιο χρονικό διάστημα. Είμαστε έτοιμοι 100% να γίνουν όλα αυτά».

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για τις ευθύνες της Ευρώπης. «Η Ευρώπη έχει ευθύνες και συγκεκριμένες χώρες ειδικά γιατί δεν είδαν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η οικονομική εξάρτηση από την ρωσική ενέργεια και το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, δεν κινούνται με τους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr