Χρ. Τριαντόπουλος: Αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Σποράδων

Τα Νεα της Περιφερειας


Σε Β’ τάξεως, επίπεδο Αυτοτελούς Τμήματος, αναβαθμίζεται το Τελωνείο Σκιάθου από Γ’ τάξεως, εξαρτημένο από το Τελωνείο Βόλου, που είναι σήμερα.

Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ύστερα από συνεργασία που είχε με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή, στο πλαίσιο προώθησης σχετικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας των Βορείων Σποράδων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική διοικητική εξέλιξη στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των μεγεθών της οικονομίας, της προστασίας και στήριξης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. Ειδικότερα, η μετατροπή και αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου κρίθηκε αναγκαία λόγω:

-Της συνεχούς ανερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά των Βορείων Σποράδων, σε συνδυασμό με τις νέες διαμορφούμενες συνθήκες λόγω του Brexit, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου αφενός προς τη Fraport – Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και αφετέρου σε άλλους τομείς, όπως τουριστικές επιχειρήσεις, εταιρείες τροφίμων και καυσίμων.

-Της επέκτασης της κατά τόπον αρμοδιότητάς του, με τη μεταφορά σε αυτό των Δήμων Αλοννήσου και Σκοπέλου από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr