Χρ. Σταϊκούρας: Με εφαρμογή από τον Ιούλιο και με ορίζοντα τριμήνου οι νέες παρεμβάσεις για τα καύσιμα

Οικονομια


Ενα βήμα παραπέρα προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τις προαναγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτακη χθες μέσω της ΕΡΤ για νέα επιδότηση καυσίμων με το δεύτερο γύρο του Fuel Pass.

Όπως είπε αυτή τη φορά θα είναι «με πιο ενισχυμένο τρόπο, γιατί αντέχουμε δημοσιονομικά» και παρέπεμψε σε επίσημες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα κ. Σταϊκούρας μίλησε για νέες παρεμβάσεις με ορίζοντα τριμήνου οι οποίες θα εφαρμοστούν από τον Ιούλιο.

Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί στο ύψος των νέων παρεμβάσεων και τον τρόπο που θα χορηγηθούν οι ενισχύσεις, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε «εξαιρετικά γενναίες» -σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο- τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, σημειώνοντας ότι διατέθηκαν: 1,1 δισ. ευρώ για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, 200 εκατ. ευρώ για τα καύσιμα, επιπλέον 250 εκατ. ευρώ για το ΦΠΑ και 370 εκατ. για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δώσει περισσότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τη στιγμή μάλιστα που έχει το υψηλότερο χρέος της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως φέτος αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα δαπανών και συνεπώς η λογική «δώσε κι άλλα» συνιστά εισήγηση αύξησης του ελλείμματος.

Για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι πως τον Μάιο τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr