Χρ. Σταϊκούρας: Μεγαλύτερες οι αυξήσεις των συντάξεων το 2023 λόγω πληθωρισμού

Οικονομια


Πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού, θα είναι η αύξηση των συντάξεων το 2023 δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  σημειώνοντας ότι, το πόσο έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός ανέφερε ότι, θα υπάρξει συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεδομένου ότι δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος.

Επεσήμανε ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται όλες οι παρεμβάσεις για το 2022 και το 2023 (π.χ. κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης). Και δήλωσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις πριν από τα Χριστούγεννα».

Αναφερόμενος σε άλλα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας: Ξεκαθάρισε ότι είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα δανεισμού λόγω της αύξησης των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε περίπου 39 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της τα επόμενα 2-3 χρόνια. Επιβεβαίωσε (όπως έγραψε χθες το ertnews) ότι έχει ήδη λάβει τη σχετική επιστολή από τους δύο αρμόδιους επιτρόπους, για την άρση του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr