Χρ. Σταϊκούρας: Ζητούμενο ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα

Οικονομια


H διαμόρφωση ενός σταθερού, αποτελεσματικού και κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, αποτέλεσε βασικό στόχο της σημερινής κυβέρνησης. Ένας στόχος που βασίζεται σε μια προσέγγιση τεσσάρων πυλώνων για την ενθάρρυνση της απασχόλησης, την προσέλκυση επενδύσεων και τη διαμόρφωση εθελοντικής συμμόρφωσης, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο της Φορολογικής Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TADEUS), το οποίο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (15-16 Σεπτεμβρίου 2022) στη Ρόδο.

Οι τέσσερις πυλώνες, είπε ο υπουργός, αφορούν:

  • Μειώσεις φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
  • Θέσπιση φορολογικών κινήτρων.
  • Διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου
  • Ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που στηρίζονται σε έναν πιο ψηφιοποιημένο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και είσπραξη φόρων, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σταϊκούρας αφού συνεχάρη την Ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τον Διοικητή της Γιώργο Πιτσιλή για τη φιλοξενία «αυτής της σημαντικής ολομέλειας υψηλού επιπέδου, που συγκεντρώνει όλους τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών φορολογικών διοικήσεων», επεσήμανε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην κατεύθυνση διαμόρφωσης «μιας δίκαιης κοινωνίας και μιας ισχυρής οικονομίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες –…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr