Χρ. Σταϊκούρας: Επεξεργαζόμαστε σχέδιο για την βελτίωση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο

Οικονομια


Την στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Σάμο, ανακοίνωσε από το νησί, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Ο υπουργός κατά την διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους φορέων και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εξαίρεση της Σάμου από το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας στον Νομό Σάμου που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο και θα επεκταθεί και μετά τον Σεπτέμβριο του 2022, μέσω προγράμματος, που θα πριμοδοτεί την Σάμο, ενισχύοντας άμεσα τα καταλύματα και την εστίαση. Διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι διαφορετικό από τα ήδη υπάρχοντα του κοινωνικού τουρισμού.

Σχετικά με το ενεργειακό πρόβλημα ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι «αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε εθνικό και μη επίπεδο, ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο αυτούς που πλήττονται σημαντικά από την ενεργειακή κρίση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε όλους αυτούς, που πλήττονται σημαντικά από την ενεργειακή κρίση, μία κρίση η οποία μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και επιβαρύνει σημαντικά οικογενειακούς προϋπολογισμούς γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην Σάμο».

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr