«Χρυσός» και στο Μόναχο ο Πετρούνιας – Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά (video)

Νεα


Τον τίτλο του «άρχοντα των κρίκων» και την απόλυτη κυριαρχία του στο αγώνισμα επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας και έγραψε ιστορία στο Μόναχο.

Χρυσός για έκτη φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής – με μία εντυπωσιακή εμφάνιση έδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο.

Με τη σημερινή του νίκη, ο Λευτέρης Πετρούνιας έπιασε τον Ούγγρο θρύλο του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι χρυσά στο ίδιο όργανο.

Xρυσός, και χάλκινος, Ολυμπιονίκης σε Ρίο και Τόκιο, 3 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, σε Γλασκόβη, Μόντρεαλ και Ντόχα, 6 φορές πρωταθλητής Ευρώπης, σε Μονπελιέ, Βέρνη, Ρουμανία, Γλασκόβη, Βασιλεία και τώρα, στο Μόναχο!

«Ήρθα για αυτό το λόγο και μόνο. Δεν υπάρχει άλλος αγώνας φέτος για μένα γιατί δεν πρόλαβα τους αγώνες της πρόκρισης για το παγκόσμιο. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο, το έκτο, προχωράμε δυνατά. Προέρχομαι από ένα χειρουργείο που έγινε πριν από λιγότερο από δέκα μήνες. Ήταν εδώ τα παιδιά μου και η γυναίκα μου για πρώτη φορά και είναι και γι’ αυτό ξεχωριστό το συγκεκριμένο μετάλλιο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό το μετάλλιο σηματοδοτεί και την επόμενη τριετία «στο δρόμο» για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Συγκινήθηκα γιατί πρόλαβα τον αγώνα αυτό τελευταία στιγμή, για τα δικά μου δεδομένα. Έκανα μια αναδρομή σε όσα έχω ζήσει έως τώρα. Σκεφτόμουν και ότι με έβλεπαν τα κορίτσια μου και λύγισα», πρόσθεσε ακόμα, μεταξύ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr