Χρήστος Σταϊκούρας στο Eurogroup: Η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ισχυρές αντοχές και διαθέτει μεγάλη δυναμική

Οικονομια


«Συζητάμε σήμερα και αύριο, στο Eurogroup και στο Ecofin, εν μέσω νέων ευρωπαϊκών εξωγενών προκλήσεων, το παρόν και το μέλλον των ευρωπαϊκών οικονομιών» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «ευρωπαϊκές οικονομίες οι οποίες πλήττονται σημαντικά από την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση και, κατά συνέπεια, έναν πολύ υψηλό πληθωρισμό», ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Πλήττεται και η ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία, όμως, επιδεικνύει ισχυρές αντοχές και διαθέτει μεγάλη δυναμική. Κάτι που καταδεικνύεται σε όλες τις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που σήμερα συζητάμε, καθώς και στη 14η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας. Αυτές οι εκθέσεις καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης το 2022, θα έχει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των επενδύσεων το 2022 και το 2023, έχει διπλασιάσει τις εξαγωγές της και συνεχίζει να συρρικνώνει την ανεργία.
Σε αυτό το πλαίσιο, δρομολογείται το καλοκαίρι και η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας», συμπλήρωσε ακόμα.

Ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η εξέλιξη, μαζί με την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οφείλονται στην ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική από την παρούσα Κυβέρνηση την τελευταία τριετία, αναδεικνύουν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr