Χανιά: Δύο παιδιά ζούσαν σε ένα εφιάλτη

Τα Νεα της Περιφερειας


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στην κοινωνία των Χανίων η αποκάλυψη ακόμα μιας υπόθεσης βιασμού και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, που -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- δράστης φέρεται να είναι ο πατέρας τους, ο οποίος την Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 38χρονος κατηγορείται για τον βιασμό της 15χρονης σήμερα κόρης του, αλλά την τέλεση ασελγών πράξεων σε βάρος της 9χρονης κόρης του. Στο πλευρό του ωστόσο, φαίνεται ότι παραμένει η σύζυγός του, η οποία αναμένεται να καταθέσει για την υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες οικείου προσώπου της οικογένειας.

Η οικογένεια έχει τρία ακόμα παιδιά αγόρια. Το 2016 είχε αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τους γονείς οι οποίοι δεν διέθεταν σταθερό εισόδημα και αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες Τα παιδιά έμειναν προσωρινά σε κάποια δομή, μέχρι που η 75χρονη γιαγιά τους ανέλαβε την κηδεμονία τους και έμεναν μαζί της στη Νέα Χώρα. Τα κορίτσια συναντούσαν και έμεναν με τους γονείς τους στη διάρκεια των διακοπών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το μεγαλύτερο κορίτσι, έπεσε θύμα βιασμού κατ’ επανάληψη από το 2014 – 2022, ενώ στο μικρότερο κοριτσάκι, ασκήθηκαν ασελγείς πράξεις, τα δύο τελευταία χρόνια.

Χρειάστηκαν να περάσουν οκτώ χρόνια για να καταφέρει η 15χρονη να εμπιστευτεί τον ψυχολόγο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων και να καταγγείλει ουσιαστικά ως δράστη τον πατέρα της.

Η ιατροδικαστική εξέταση έχει…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr