Χίος: Οικογένειες από την Ουκρανία φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου – Αιγαίο

Τα Νεα της Περιφερειας


Θα μπορούσε να είναι και φωτογραφία από καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές, από μια παιδική κατασκήνωση που προσφέρει ηρεμία και ξεγνοιασιά. Μητέρες με τα παιδιά τους φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου- Αιγαίου στο Αίπος της Χίου.

Πρόκειται για πρόσφυγες από την Ουκρανία που βρήκαν θαλπωρή στην Κιβωτό.

Η Αλίνα, είναι δικηγόρος από την πόλη Σούμε στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Είναι μαζί με τις κόρες της 18 και 5 ετών αντίστοιχα. Μιλά για τις στιγμές που έζησαν, για τον σύζυγό της που έμεινε πίσω και πολεμά.


Χείμαρρος στις περιγραφές της, τόσο που η συμπατριώτισσά της Λέσυα που ζει 27 χρόνια στην Ελλάδα δεν προλαβαίνει να μεταφράζει. Αναπολεί τη ζωή τους στην Ουκρανία. Μιλά για τις φιλικές, αδελφικές σχέσεις που είχαν με τους Ρώσους και εύχεται του χρόνου να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, όλοι μαζί, για πραγματικές διακοπές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κιβωτός του Κόσμου αγκαλιάζει πρόσφυγες και μάλιστα από την Ουκρανία. Το 2015 φιλοξένησε και πάλι παιδιά από την Κριμαία.

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά να θεραπεύουμε πληγωμένους ανθρώπους», μας λέει ο πατέρας Αντώνιος που διαδικτυακά συμμετέχει στη συνέντευξη τύπου που τα στελέχη της Κιβωτού παραχώρησαν στο Αίπος. Σε 25 διαμερίσματα φιλοξενούνται 50 οικογένειες, ενώ σε συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη σχολική χρονιά.

Στην Κιβωτό του Αιγαίου, φτιάχτηκαν εκπαιδευτικά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr