Φωτιές: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Άγιο Όρος

Νεα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στον Άγιον Όρος που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου. Δεν απειλούνται μονές και κελιά, υπάρχει ωστόσο ανησυχία καθώς τώρα που νύχτωσε δεν μπορούν πλέον να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα και είναι άγνωστο πως θα εξελιχθεί το μέτωπο. Μάλιστα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις συγκεκριμένα στο πεδίο βρίσκονται 115 πυροσβέστες 33 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ μέχρι να πέσει ο ήλιος επιχειρούσαν και τα 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Το μεσημέρι είχαμε εκδήλωση πυρκαγιάς και στην περιοχή Αμάραντος στην Κόνιτσα που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης και παραμένει σε εξέλιξη. Γίνονταν μέχρι και την τελευταία στιγμή ρίψεις από τα ελικόπτερα ενώ ταυτόχρονα χωματουργικά μηχανήματα και εκσκαφείς της περιφέρειας προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους για να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα το σημείο. Δεν απειλούνται οικισμοί. Το επικίνδυνο είναι ότι στις εκτάσεις αυτές υπάρχουν παλιά ναρκοπέδια που αν ενεργοποιηθούν θα μπορούσαν δημιουργήσουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Βαλέρια Δολαψάκη

Σχετικό Άρθρο: Φωτιές: 57 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Η κατάσταση σε Άγιο Όρος, Χαλκίδα, ΚόνιτσαΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr