Φωτιά στην Εύβοια: Ελέγχθηκε το δυτικό μέτωπο – Καίει μακριά από κατοικημένες περιοχές

Νεα


Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (18/6) στην περιοχή μεταξύ Γάϊας και Κρεμαστού στη Εύβοια. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα προς Κυριακή δεν υπήρχαν μεγάλες ενεργές εστίες αλλά μικρά «καντηλάκια» που σιγοκαίγανε. Μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Στερεά Ελλάδα και την Αττική: 149 πυροσβέστες, 32 οχήματα της Πυροσβεστικής, 5 πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες δήμων και Περιφέρειας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη φωτιά και εκτιμούν ότι θα την οριοθετήσουν παρότι διατηρείται ο ισχυρός άνεμος, ούτως ώστε με το πρώτο φως της μέρας που θα έρθουν τα εναέρια μέσα, να τεθεί υπό έλεγχο. Όλα αυτά υπό την αίρεση πως δεν θα φυσήξουν πιο δυνατοί άνεμοι ή δεν θα αλλάξουν φορά και θα φέρουν τη φωτιά προς το χωριό Κρεμαστός. Οι κάτοικοι όπως λένε, θα μείνουν ξύπνιοι όλο το βράδυ παρακολουθώντας την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους το χωριό Κρεμαστός καθώς η φωτιά έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή Τραχήλι. Η Ελληνική Αστυνομία, πέρα από την εκκένωση του οικισμού, συνέδραμε στις πυροσβεστικές δυνάμεις με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – κατά περίπτωση – απαγόρευση, διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Συγκεκριμένα διέθεσε 19 αστυνομικούς με 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα έγραφε:…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr