Φωτιά σε Βούλα-Βάρη: Δριμεία κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Πολιτικη


Πυρά κατά της κυβέρνησης για τους σχεδιασμούς της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ποια είναι η προετοιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για φέτος;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Νωρίτερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Χρήστο Σπίρτζη, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. και Κώστα Ζαχαριάδη, τομεάρχη Εσωτερικών επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

O κ. Σπίρτζης στη δήλωσή του επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στην πυρκαγιά, επισημαίνοντας ότι «η δικαιολογία του αιφνιδιασμού του κράτους απέναντι στην κλιματική κρίση δεν μπορεί πλέον να αποτελεί διαρκές άλλοθι».


Για ένα σκληρό καλοκαίρι κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την πυρκαγιά στη Βούλα και τις δηλώσεις του υπ. Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι «για μια ακόμη χρονιά, οι ελλείψεις στην πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία είναι τεράστιες, για μια ακόμη χρόνια δίνεται μόλις το 0,04% του Προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών, για μια ακόμη χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία ενός συνολικού, σύγχρονου, επιστημονικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας. Κατά τα αλλά θα φταίνε οι ‘ακραίες καιρικές συνθήκες’, η ‘κλιματική κρίση’,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr