Φυσικό αέριο: Μειώνει κι άλλο τις ροές από σήμερα η Gazprom

Οικονομια


Η Ρωσική Gazprom, με νέες δικαιολογίες, μειώνει κι άλλο τη ροή φυσικού αερίου από τον αγωγό Nord Stream εκτοξεύοντας την διεθνή τιμή του φυσικού αερίου σε υψηλό 15 ετών!

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι η ροή φυσικού αερίου θα μειωθεί σε 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως από σήμερα, Τετάρτη, μείωση κατά το ήμισυ από τα τρέχοντα, ήδη μειωμένα επίπεδα, επειδή χρειάζεται να σταματήσει τη λειτουργία άλλης τουρμπίνας σε σταθμό συμπίεσης βάσει οδηγιών ομάδας επιτήρησης της βιομηχανίας.

Όλα αυτά την ώρα που Βρυξέλλες και Βερολίνο μιλούν για πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας που βλέπει να εκτυλίσσεται η πρώτη παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Η περαιτέρω μείωση της ρωσικής προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 είναι απόδειξη ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι της κατάχρησης και του εκβιασμού», τόνισε ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Γιόζεφ Σικέλα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τη Ρωσία για ενεργειακό εκβιασμό, ενώ το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι μειώσεις στις παραδόσεις φυσικού αερίου έχουν προκληθεί ως αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων.

Χθες πάντως οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία εθελοντικής μείωσης κατανάλωσης φυσικού αερίου μπρος στην υφέρπουσα απειλή τις Μόσχας να διακόψει ανα πάσα στιγμή την τροφοδοσία.

Οι 27…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr