Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες είναι οι τέσσερις κατηγορίες υπόχρεων που πρέπει να βιαστούν για την υποβολή τους

Οικονομια


«Ζεστό χρήμα» φέρνει το ραντεβού με την εφορία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, γιατί όσο γρηγορότερα υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση, τόσο καλύτερα για αυτούς.

Πρόκειται για τέσσερις κατηγορίες στους οποίους περιλαμβάνονται νέοι φορολογούμενοι, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, όσοι έχουν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας, καθώς και εκείνοι που θα λάβουν επιστροφές φόρου λόγω μεγαλύτερης παρακράτησης στα εισοδήματα του 2021.

Οι πρώτοι που πρέπει να βιαστούν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα με την εφορία και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών είναι οι φορολογούμενοι που υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, καθώς και όσοι έχουν παιδιά του σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για την φοιτητική κατοικία.

Κι αυτό γιατί η υποβολή της δήλωσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης της επιδότησης των 18-600 ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Μαΐου 2022.

  • Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση θα πρέπει να την υποβάλουν πριν την αίτηση για το επίδομα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr