Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας: Δεκάδες φοιτητές εκτός εστιών με απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τα Νεα της Περιφερειας


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους στέγασης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας με ανακοίνωσή του καλεί φοιτητές, καθηγητές του Πανεπιστημίου, αλλά και τους φορείς της πόλης “να μην επιτρέψουν να πεταχτούν εκτός εστιών, δεκάδες φοιτητές, με βάση τον απαράδεκτο εσωτερικό κανονισμό των εστιών”.

Όπως τονίζουν ο κανονισμός “θέτει ως προϋπόθεση την συμπλήρωση 15 διδακτικών μονάδων, μόνο στο χειμερινό εξάμηνο, ώστε να μπορείς να είσαι δικαιούχος στέγασης το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Φοιτητές, που κόβονται σε μαθήματα, γιατί εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους, για να τα βγάλουν πέρα, αποκλείονται από τις εστίες.

Παράλληλα, σε πολλά τμήματα έχει προστεθεί προαπαιτούμενο ποσοστό περασμένων μαθημάτων από το 1ο και το 2ο έτος, ώστε να έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις στο 3ο έτος φοίτησης(…).

(…) Οι φοιτητές των εστιών είμαστε παιδιά οικογενειών, που έχουμε χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα  και έχουμε πάρει δωμάτιο με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Παράλληλα, στο ξεκίνημα κάθε ακαδημαικής χρονιάς κάθε εστιακός φοιτητής αναγκάζεται να πληρώσει το ποσό των 400 ευρώ για μονόκλινο και των 150 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο”.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών ζητά:

  • Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ.
  • Να καταργηθεί το κριτήριο των 15 διδακτικών μονάδων, να μην μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστιών.
  • Να επιστραφούν άμεσα όλα τα χρήματα που…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr