Φλώρινα: Τον κώδωνα του κινδύνου για την παθολογική κρούουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Τα Νεα της Περιφερειας


Τους φόβους τους για παύση λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας, εάν δεν ενισχυθεί με προσωπικό, εκφράζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Αυτό που φοβόμασταν με τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής (κορωνίδας ενός νοσοκομείου), συνέβη! Αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε ένας επιμελητής Β΄και ο δεύτερος έχει εκδηλώσει εγγράφως την πρόθεσή του να παραιτηθεί, με ορατό ενδεχόμενο την ύπαρξη ενός μόνο ειδικού Παθολόγου (του Διευθυντή ο οποίος βρίσκεται σε παράταση λόγω covid, καθώς έχει συμπληρώσει εδώ και 1,5 χρόνο τη θητεία του στο ΕΣΥ) για όλο το Νοσοκομείο, για το προσεχές χρονικό διάστημα. Προτείναμε και ζητάμε (εγγράφως αλλά και στην, προ ολίγων ημερών, συνάντησή μας με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, το νέο Διοικητή ΓΝΦ, παρουσία και του κυβερνητικού Βουλευτή του νομού μας), την άμεση και ταυτόχρονη έγκριση 3 θέσεων Παθολόγων (Διευθυντή συν δύο επιμελητών Β΄), ώστε να δελεαστούν όσοι Παθολόγοι σκέφτονται και αναρωτιούνται, αν αξίζει να υποβάλουν αίτηση για αυτές τις θέσεις”.

Σημειώνει ακόμα: ” Ζητάμε επίσης τη συνδρομή της 3ης ΥΠΕ ώστε να μετακινήσει Παθολόγους για εφημερίες και στήριξη της Παθολογικής Κλινικής, ώστε να απομακρυνθεί ο καθημερινός δυσεπίλυτος βραχνάς (με τεράστιο κόστος για τους συμπολίτες μας) της εύρεσης εφημερεύοντος Παθολόγου και της (νομοτελειακής με τα σημερινά δεδομένα) αδυναμίας νοσηλείας παθολογικών περιστατικών,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr