Φλώρινα: Ικανοποίηση του Δημάρχου από την Υπουργική Απόφαση για τις πανελλαδικές (βίντεο)

Τα Νεα της Περιφερειας


Την απόλυτη ικανοποίησή του για την Υπουργική Απόφαση σχετικά με την με την εισαγωγή των μαθητών της Π.Ε. Φλώρινας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων”, εξαιτίας του σεισμού της 9ης Ιανουαρίου, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης.
Ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή, είτε μέσω επιστολών, είτε μέσω κατ’ ίδιαν επαφών του, τόσο με την Υπουργό Παιδείας, όσο και με τους μαθητές.
Αναλυτικά ο κ. Δήμαρχος ανέφερε:
“Ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την παρουσία σας. Σας κάλεσα για μια ευχάριστη εξέλιξη που αφορά τη νεολαία της περιοχής μας και πιο συγκεκριμένα την εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημά μας από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως.
Όπως είναι γνωστό η περιοχή του Δήμου μας επλήγη από επιφανειακό σεισμό μεγέθους 5.3R στις 09-01-2022.
Τις αμέσως επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 31-01-22 συναντήθηκα με τους προέδρους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων των 1ου, 2ου, 3ου ΓΕΛ Φλώρινας και του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας, όπου μου μετέφεραν την αγωνία και την ψυχολογική τους πίεση και μαζί είχαμε την πρώτη τηλεφωνική επαφή με το Υπουργείο Παιδείας, όπου μετέφερα το αίτημα τόσο των μαθητών, αλλά και της δημοτικής αρχής.
Στις 03-02-22 με έγγραφό μας προς την Υπουργό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr