Φινάλε του 10ου Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης

Τα Νεα της Περιφερειας


Με ξενάγηση στην εικαστική έκθεση μεταμοντέρνας τέχνης «ΝΕΚΥΑ» στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, τη σύντομη παρουσίαση του Project Ulysses Shelter και έναν ποιητικό μαραθώνιο με θέμα τη Φύση και τη Κλιματική κρίση στον θερινό Κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζλής” στον Μύλο του Παππά, ολοκληρώνεται αύριο  Παρασκευή 22 Ιουλίου, το πενθήμερο 10ο Διεθνές Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ Θράκα και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Φεστιβάλ επίσης υποστήριξαν ο Δήμος Τρικκαίων, ο Κύκλος Ποιητών, το Ulysses Shelter (Creative Europe), η Μαγνήτων Κιβωτός, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Διαχρονικό Μουσείο και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων.

Τα έργα της έκθεση μεταμοντέρνας τέχνης «ΝΕΚΥΑ» σε σύλληψη & επιμέλεια της Αντιγόνης Καψάλη (εικαστικός / ιστορικός Τέχνης). λειτουργούν ως προπομποί για να επικοινωνήσουν προβληματισμούς για τρέχουσες οικολογικές ανησυχίες, ενώ παράλληλα θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη πολύκροτη σχέση φύσης και ανθρώπου.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Δαλάκα Αλεξάνδρα, Διαμαντή Άρτεμις + Δουλούδης Κωνσταντίνος, Εξάρχου Δήμητρα, Κυριαζή Έλλη, Λαγού Μαρία, Μάτας Νίκος, Μπλιάτσου Γεωργία, Παναγιώτου Μαρία, Παπατζέλου Αθανασία, Παπατζέλου Μαρία, Σαρλή Ελένη, Θεοδώρα Τσιάτσιου, karl grümpe + rene p.g.

ertnews.gr