Φθιώτιδα: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πετρωτού

Νεα


Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Πετρωτού του Δήμου Δομοκού στη Φθιώτιδα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση τη νύχτα και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις. Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της κατάσβεσης προστέθηκαν και εναέρια μέσα, ενώ επιχειρούν και εθελοντές.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα και τρία αεροσκάφη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, ενώ, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, δεν έχει χρειαστεί η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 09 Αυγούστου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

    • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ Θάσου, ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
    • Περιφέρεια Αττικής
    • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr