Φεστιβάλ Φιλίππων: “Έξι γαλάζια μολύβια”

Τα Νεα της Περιφερειας


Τα «Έξι γαλάζια μολύβια», που χρησιμοποίησε ο Κοσμάς Πολίτης για να γράψει το περίφημο έργο του «Στου Χατζηφράγκου» δανείζεται στον τίτλο του το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Το τελευταίο, μετά από 14 χρόνια, που φέρει την υπογραφή του Θοδωρή Γκόνη.

Με συγκίνηση, το βράδυ της Παρασκευής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής παρουσίασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Φιλίππων, τις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο αρχαίο θέατρο, τις προτάσεις σε σημεία της πόλης αλλά και το 6ο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος. Ευχήθηκε, οι επόμενες διοργανώσεις, να προσθέσουν στον θεσμό που ίδιος υπηρέτησε. «Ο κ. Γκόνης έκανε το Φεστιβάλ διαφορετικό από όλα όσα διοργανώνονται στη χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης.

Το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, σε μια περιοχή με έντονο το αποτύπωμα των μικρασιατών προσφύγων.
«Ο πολιτισμός από τις αλησμόνητες πατρίδες, που τον έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, είναι το ιδιαίτερο στοιχείο που θα πλαισιώσει το φετινό Φεστιβάλ, το οποίο θα βγει απ’ την ορχήστρα των Φιλίππων, θα γεμίσει με παραστάσεις την παλιά πόλη, ζωντανεύοντας μνήμες στη νέα πατρίδα των ξεριζωμένων» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων ξεκινούν στις 2 Ιουλίου με τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, φιλοξενεί μεταξύ άλλων την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr