Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων

Τα Νεα της Περιφερειας


Η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου”, με την ευκαιρία συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την παράδοση του νέου αυτοκινητόδρομου, διοργανώνει το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων, από τις 7 έως τις 13 Μαΐου 2022.

Το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την πολύτιμη αρωγή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την υποστήριξη του Γ’ Συστήματος Αεροπροσκόπων Λάρισας.

Στις δράσεις του Φεστιβάλ θα πάρουν μέρους μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, που τα σχολεία τους έχουν κλείσει ραντεβού τις πρωινές ώρες από 09-13 Μαΐου, καθώς και όλα τα παιδιά 4-12 ετών που θα επισκεφθούν το Πάρκο με τις οικογένειές τους τα απογεύματα και το Σαββατοκύριακο (07-08/05). Πιο συγκεκριμένα οι ώρες για το κοινό είναι:

Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαΐου: 09:30-14:00 και 17:30-20:30

Δευτέρα 9 Μαΐου έως Πέμπτη 12 Μαΐου: 17:30-20:30

Περιγραφή Προγραμμάτων

  • Παιχνίδι με τον Ιππότη Ευγένιο (Για νήπια)

Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της κυκλοφοριακής αγωγής μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και ψυχοκινητικών ασκήσεων για μαθητές Νηπιαγωγείου.

 

  • Κυκλοφορώ με Ασφάλεια (Για παιδιά Α-Δ’ Δημοτικού)

Συνδυασμός ψηφιακών εφαρμογών με «παραδοσιακά» παιχνίδια κίνησης για την προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης για την οδική ασφάλεια. Θα γίνει χρήση ειδικού εξοπλισμού «motion sensing input device» για πρωτοποριακά παιχνίδια μάθησης.

 

  • Ασφαλώς Ποδηλατώ (Για…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr