Φανάρι Ροδόπης: Εξακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι υποδέχονται χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι  

Τα Νεα της Περιφερειας


Την περίοδο του καλοκαιριού αναζητούν τους γνωστούς, τους γείτονες και τους φίλους ανάμεσα σε χιλιάδες λουόμενους, τουρίστες κι επισκέπτες… Το χειμώνα απολαμβάνουν το «βασίλειό» τους, γευόμενοι οι ίδιοι την ομορφιά του τόπου τους.

Η κα Παγώνα Τσατσαρίδου είναι μόνιμη κάτοικος στο Φανάρι τα τελευταία 38 χρόνια. «Το καλοκαίρι, ίσως, και να μην βλέπουμε καθόλου τους φίλους μας», μας είπε μιλώντας στο   www.ertnews.gr γι’ αυτή την ιδιαίτερη «μετάβαση» του οικισμού από τους χιλιάδες λουόμενους του καλοκαιριού -Βαλκάνιους και Έλληνες επισκέπτες- στους εξακόσιους (600) όλους κι όλους ντόπιους, μόνιμους κατοίκους την υπόλοιπη περίοδο που γίνονται ακόμη πιο λίγοι το Χειμώνα..

«Έχει «ανεβάσει» πάρα πολύ το χωριό ο ελληνοβουλγαρικός άξονας, καθώς έδωσε τη δυνατότητα να επισκεφτούν όχι μόνο το Φανάρι, αλλά και την γύρω περιοχή χιλιάδες Βούλγαροι, Ρουμάνοι τουρίστες και άλλοι» είπε.
Με το πέρασμα του χρόνου οι κάτοικοι της περιοχής ζουν σχεδόν στην πλειονότητά τους από την τουριστική κίνηση, που σημειώνεται κάθε καλοκαίρι. Είτε δραστηριοποιούμενοι οι ίδιοι επιχειρηματικά, είτε εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις άλλων. Παράλληλα, υπάρχουν και οι αλιείς, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες. «Με όλους αυτούς φτάνουμε να μην βρισκόμαστε καθόλου το καλοκαίρι» ανέφερε. Έτσι, με τις παρέες σε «αποσύνθεση» το καλοκαίρι δημιουργούνται άλλες φιλίες, φιλίες με τους επισκέπτες. Κάποιοι από αυτούς, όπως ανέφερε, επιλέγουν και το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr