Υπ. Οικονομικών: Αυξημένα από φόρους τα έσοδα τον Απρίλιο κατά 506 εκατ. ευρώ

Οικονομια


Εντός των στόχων -και μάλιστα με καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις- κινήθηκε ο προϋπολογισμός και τον Απρίλιο, καθώς τα φορολογικά έσοδα σημείωσαν υπέρβαση, για ακόμα ένα μήνα, ενώ τα μέτρα στήριξης που υλοποίησε η κυβέρνηση δεν «παραβίασαν» τα υπάρχοντα δημοσιονομικά περιθώρια.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν τόσο από την μεγέθυνση της οικονομίας, αλλά και από τον υψηλό πληθωρισμό, ενώ όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών πως προς το παρόν δεν υπάρχουν στο τραπέζι μέτρα πέραν αυτών που υλοποιούνται.

Ο δημοσιονομικός χώρος, επισήμαναν, θα εξαρτηθεί από τη τιμή του αερίου, καθώς και από τον τουρισμό (που εκτιμάται πως θα πάει καλά), αλλά και από το διεθνές περιβάλλον περιλαμβανομένων των επιτοκίων. Με το χρονοδιάγραμμα να επαναπροσδιορίζεται για μετά τον Ιούνιο, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης κατά την παρουσίαση των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού «η καλή πορεία των φορολογικών εσόδων συνεχίστηκε και τον Απρίλιο, παρά την οικονομική αβεβαιότητα και τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

«Συγκεκριμένα, τα έσοδα από φόρους του Απριλίου ήταν αυξημένα κατά 506 εκατ. ευρώ ή 14,5% έναντι του στόχου. Η εξέλιξη αυτή πριν ακόμα αρχίσει η κυρίως τουριστική περίοδος, είναι μια ένδειξη της ανθεκτικότητας της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας και μια αχτίδα αισιοδοξίας για την πορεία…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr