Υπ. Δικαιοσύνης: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη με τη σφραγίδα της Κομισιόν

Πολιτικη


Η προσφορά της τεχνικής βοήθειας της Ε.Ε. στη Δικαιοσύνη αποτυπώνεται σε 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν αναμορφώσει το δικαστικό σύστημα στη χώρα μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν περισσότεροι από 10 εισηγητές που έλαβαν τον λόγο στην Ημερίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Reform) που προσφέρει τα τελευταία χρόνια υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας για την μεταρρύθμιση του εθνικού δικαστικού συστήματος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Γενική Διευθύντρια της DG Reform εκφράστηκε με θερμά λόγια για την προσήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνεισφορά της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να καταστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις λειτουργικές στο εθνικό δικαστικό σύστημα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένη να μεταφέρει στην εσωτερική λειτουργία του Κράτους τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται με επιτυχία στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Ειδικά, για τη δικαιοσύνη, αυτές οι πρακτικές είναι αναγκαίες για την αναμόρφωση του εθνικού δικαστικού…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr