Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά μετά από την έκρηξη σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας – Στο ΚΑΤ ο σοβαρά εγκαυματίας (video)

Νεα


Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη σε κατάστημα. Η έκρηξη οφείλεται σε φιάλες υγραερίου έγινε στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Ρόδου στο κέντρο της Αθήνας.

Το κατάστημα εμπορεύεται φιάλες υγραερίου και προπανίου, ενώ τραυματίστηκε και ένα άτομο που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο τραυματίας – εγκαυματιας από την έκρηξη ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, έχει σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, πόδια, χέρια, στήθος, πρόσωπο ενώ νοσεί και με εισπνευστικό έγκαυμα.

Εξαιτίας των συνεχών εκρήξεων αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, η φωτιά μεταδόθηκε γρήγορα από τις τέντες, από τον έναν όροφο στον άλλον, του πενταώροφου κτιρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχαν συνεχείς εκρήξεις ενώ ταυτόχρονα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχώρησαν στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό άλλων τριών ατόμων.

Η Πυροσβεστική έκανε λόγο για μία δύσκολη επιχείρηση, καθώς τα υλικά που υπάρχουν στο κατάστημα προκαλούσαν συχνές εκρήξεις.

Στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδρομή παρείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Σημειώνεται ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνει ηχητικά η στιγμή της έκρηξης:

Πηγές: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ

ertnews.gr