Υπόθεση υποκλοπών: Παρασκευή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών – Δευτέρα το αίτημα για εξεταστική

Νεα


Την Τετάρτη 24 Αυγούστου πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ για την Παρασκευή 26 Αυγούστου προγραμματίστηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ειδικότερα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε:

  • Την Παρασκευή 26 Αυγούστου αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις υποκλοπές, σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων.
  • Επίσης, την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, ΘΔεμίρη.
  • Τέλος, την επόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής συζήτηση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, με βάση το αίτημα που ήδη έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Στόχος είναι να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατόν συναίνεση προκειμένου η Επιτροπή να μπορεί ερευνήσει περιστατικά που ενδεχομένως έχουν συμβεί σε ένα ικανό βάθος ικανό χρόνου» σημείωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Μπούγας. Το ζήτημα, τόνισε, είναι πως «η Επιτροπή θα αντλήσει ψύχραιμα χρήσιμα συμπεράσματα έτσι ώστε να μη μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο, γεγονός που έχει τη συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr