Υπόθεση παρακολουθήσεων: Τη Δευτέρα η συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής

Πολιτικη


Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε η χθεσινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό να προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής. “Η δυσπιστία θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής”, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της βουλής προκειμένου να αποφασίσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Να κατατεθεί ο φάκελος της παρακολούθησης στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις – Πυρ ομαδόν από τα κόμματα

Επί έξι και πλέον ώρες και σε σκηνικό Ολομέλειας της Βουλής, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν εκατέρωθεν πυρά, σηκώνοντας την αυλαία της πολιτικής σύγκρουσης των επόμενων μηνών. Στην αιχμή βρέθηκε η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής: «Όταν την πληροφορήθηκα ότι δεν δίστασε αμέσως να παραδεχτώ ότι ήταν λάθος…Στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη υπήρχε ένα κενό. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά. Υποτιμήθηκε όμως ότι αφορούσε ένα προσβεβλημένο πολιτικό γεγονός και η ΕΥΠ θα έπρεπε να λειτουργεί με φίλτρα και να δείξει αντανακλαστικά».

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε πως δεν απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της Βουλής, καταθέστε πρόταση δυσπιστίας

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Κύριε Μητσοτάκη, όχι απλώς γνωρίζετε αλλά είσαστε ο ιθύνων νους…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr