Υπόθεση παρακολουθήσεων: Την Δευτέρα η νέα μετωπική – Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Νεα


Η υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ διατηρεί στα ύψη την ένδειξη του πολιτικού θερμομέτρου.

Ένα 24ωρο μετά τη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, τα κόμματα ανασυντάσσονται ενόψει του επόμενου γύρου στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Ολομέλεια της βουλής, για να εγκρίνει ή όχι την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής  Επιτροπής.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν, ότι ο πρωθυπουργός κινήθηκε θεσμικά, εστίασε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του ρόλου της ΕΥΠ και έδωσε τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε επίπεδο κοινοβουλευτικών διαδικασιών για το επίμαχο θέμα.

Στη χθεσινή συζήτηση, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξαν εκατέρωθεν πυρά, σηκώνοντας την αυλαία της πολιτικής σύγκρουσης των επόμενων μηνών, με τον πρωθυπουργό να προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, λέγοντας μάλιστα ότι «αν δεν το κάνετε θα είστε θρασύδειλος πολιτικός». «Τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον για ένδεια επιχειρημάτων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για καθεστωτική αντίληψη και τονίζοντας ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr