Υπόθεση παρακολουθήσεων – ΣΥΡΙΖΑ: Εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους ο Μητσοτάκης

Πολιτικη


Η κοινοβουλευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βρεθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που συνεδρίασε από κοινού με το Προεδρείο της ΚΟ υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε αφού πρώτα όλοι έβγαλαν τα κινητά τους από την αίθουσα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παραμένει σταθερός σε όσα έχει διατυπώσει από την πρώτη μέρα των αποκαλύψεων. Έχει καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών, καθώς και έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δημητριάδης, Κοντολέων, και η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου.», ανέφεραν κομματικές πηγές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκτιμά πως την «απόλυτη ευθύνη, πολιτική και όχι μόνο, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», σημειώνοντας ότι «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα επιτελικό παρακράτος με εγκέφαλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Όπως αναφέρεται, «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα ότι δεν γνώριζε. Αφού η πρώτη του κίνηση το 2019 ήταν να πάρει την ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, και να τοποθετήσει τον ανιψιό και στενότερο συνεργάτη του προκειμένου να οργανώσει το κύκλωμα των παράνομων…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr