Υπόθεση παρακολουθήσεων: Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση – Προς ολοκλήρωση η διαβούλευση του νέου ν/σ για την ΕΥΠ (video)

Πολιτικη


Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία. «Την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του, κ. Ν. Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή. Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα» υπογραμμίζει.

«Το βασικό θέμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι αν είναι κακή ή χειρότερη, αλλά ότι αποδείχτηκε επικίνδυνη. Επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. Οι παρακολουθήσεις δεν είναι για τον κ. Μητσοτάκη ένα ατύχημα. Είναι μέθοδος διακυβέρνησης. Είναι η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του για να εξασφαλίζει τη σιωπή και την ανοχή τους, που γίνεται βεβαίως και συνενοχή» επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr