Υπόθεση παρακολουθήσεων: Θα διαλευκανθεί πλήρως, τονίζει η κυβέρνηση – Ηλιόπουλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί»

Πολιτικη


Όχι σε εργαλειοποίηση του θέματος των παρακολουθήσεων λέει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας είναι ισχυροί και ανθεκτικοί. Επαναλαμβάνει ότι η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή.

Με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Αυτό που έχει σήμερα υποχρέωση το πολιτικό προσωπικό είναι με θάρρος και διάθεση αυτοκριτικής να διαγνώσει τις υφιστάμενες παθολογίες και τα αίτιά τους και να στηρίξει δημιουργικές προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών. Διαφορετικά, από τη συζήτηση αυτή κινδυνεύουμε να βγούμε όλοι χαμένοι – και πάνω απ’ όλα η χώρα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Για διεθνή διασυρμό της χώρας για το θέμα παρακολουθήσεων κάνει λόγο με ανάρτηση του στο FB ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα επιμένοντας ότι πίσω από την υπόθεση είναι το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συγκεκριμένα», όπως λέει χαρακτηριστικά, « η κυριακάτικη “Καθημερινή” αναφέρεται σε παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών, ενώ αποκαλύπτει ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο είχε μισθώσει από ιδιώτη».

«Ακριβώς…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr