Υπόθεση παρακολουθήσεων: Ζήτησε να καταθέσει την Τρίτη 22/11 «υπό το φως και νέων αποκαλύψεων»

Πολιτικη


Χρονική μετάθεση για την ερχόμενη Τρίτη 22/11 στις 11.00 ζήτησε και έλαβε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είχε προβεί σε αποκαλύψεις για το θέμα των παρακολουθήσεων μέσω της εφημερίδας του Documento.

Ο λόγος όπως είπε είναι η κατάθεσή του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του. Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι «σάρκα μία» το Μεγαρο Μαξίμου, το PREDATOR και η ΕΥΠ με κοινό τους θέμα τις παρακολουθήσεις.

Υπενθυμίζεταιν ότι ο κ. Βαξεβάνης καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento μετά από σχετική εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου.

Η παρέμβαση του κ. Ντογιάκου αφορούσε την λίστα ονομάτων, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Documento, η οποία ισχυρίζεται ότι τα πρόσωπα αυτά έχουν πέσει θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Στην εν λόγω δικογραφία που σχημάτισαν οι εισαγγελείς, συσχετίστηκε και το επόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας, μία εβδομάδα αργότερα, με νέα λίστα προσώπων που φέρονται να έχουν τεθεί οι επικοινωνίες τους υπό παρακολούθηση, ενώ πλεόν την Κυριακή 20/11 αναμένεται νεότερο.

Ο κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει από τον κ. Ντογιάκο την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr