Υπογραφή μνημονίου πολιτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισπανίας (video)

Νεα


Σαφή μηνύματα προς την Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών από τη Μαδρίτη, ο οποίος ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του για την όλο και εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, την ώρα που το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει απόλυτα ενωμένο εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι δύο υπουργοί καταδίκασαν εκ νέου τις κινήσεις της Μόσχας, κάνοντας λόγο για έναν πόλεμο του Πούτιν.

Στον απόηχο του τουρκικού κρεσέντο των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων και καθώς η συνοχή του ΝΑΤΟ θεωρείται ένα από τα προαπαιτούμενα για την αντιμετώπιση του ρωσικού επεκτατισμού, ο Νίκος Δένδιας δείχνει μέσω Μαδρίτης στην Άγκυρα την οδό της νομιμότητας.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών: «Ενημέρωσα για την πρόσφατη, πρωτοφανή αύξηση των τουρκικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των υπερπτήσεων πάνω ελληνικά νησιά. Υπογράμμισα ότι τέτοιου είδους προκλητική συμπεριφορά όχι μόνο αμφισβητούν τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά υπονομεύουν τη συνοχή της νατοϊκής συμμαχίας, τώρα που απαιτείται περισσότερο από ποτέ. Ο αναθεωρητισμός αποτελεί μείζονα απειλή για τη διεθνή ειρήνη και την τάξη».

Ο Νίκος Δένδιας και ο Ισπανός ομόλογός του υπέγραψαν μνημόνιο πολιτικής συνεργασίας.

Ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρεζ υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, δήλωσε πως: «Η παράνομη και αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρεις μήνες, μας δείχνει ότι η ενότητα και η συνοχή είναι το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr