Τ. Θεοδωρικάκος: H Toυρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους

Πολιτικη


Σχεδόν καθημερινές είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας. Οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τη σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιμένει ότι η χώρα μας «εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο». Σκληρή ήταν η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στις προκλήσεις Σοϊλού.

Συγκεκριμένα ο κ. Σοϊλού δήλωσε πως: «Η Ελλάδα άνοιξε δυστυχώς εκ νέου το στρατόπεδο του Λαυρίου (για την εκπαίδευση του PKK). Αυτή την περίοδο που η Ευρώπη και η Αμερική στήριξαν περισσότερο το PKK, εμείς βρισκόμαστε στην πιο επιτυχημένη περίοδο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Πηγή: ΕΡΤΔιαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr