Τ. Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις ταχύτατες διαδικασίες που αφορούν τις αποζημιώσεις

Πολιτικη


Τη συμπαράσταση του σε όλους όσους επλήγησαν από τη φωτιά, στην Ανατολική Αττική, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας νωρίτερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου άρχισε η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου για την αστυνομική εκπαίδευση.

«Η συμπαράσταση αυτή δεν είναι μόνο ψυχική, δεν είναι μόνο λεκτική αλλά έχει τη μορφή έργου και παρεμβάσεων, από την πλευρά της κυβέρνησης. Τις περιοχές επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις ταχύτατες διαδικασίες που αφορούν τις αποζημιώσεις», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «η επιλεκτική μνήμη, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος, για να κάνει κανείς πολιτική». Στο κλίμα αυτό, είπε ότι μια τέτοια πρακτική είναι «προκλητικά ανεύθυνη, δημαγωγική και πολιτικά αυτοκαταστροφική, για την αξιωματική αντιπολίτευση». «Θέλετε να μπούμε σε διαδικασία συγκρίσεων, το τι συνέβηκε στις ημέρες του ενός και τι συμβαίνει στις ημέρες της σημερινής κυβέρνησης; Οι Έλληνες θυμούνται και έχουν κρίση. Δεν θα μπω όμως τώρα σε μια τέτοια σύγκριση, γιατί, επαναλαμβάνω, θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός θυμάται πάρα πολύ καλά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για τη συγκεκριμένη φωτιά, ο υπουργός είπε ότι «ο συντονισμός, από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr