Τ. Θεοδωρικάκος για υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»: Δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου

Πολιτικη


«Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση» αναφέρει σε μήνυμά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και τις καταγγελίες παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της για κακοποίηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία επιστρέφει στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα διεξάγεται πλέον από την εισαγγελία ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

Ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση.

Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα.

Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.

Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην “Κιβωτό του Κόσμου”, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια.

Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr