Τ. Γαϊτάνης στο Πρώτο: Η λιανική ρεύματος στην Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Λαϊκίζει και δημαγωγεί ο ΣΥΡΙΖΑ (audio)

Νεα


«Δεν ισχύουν τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζοντας και δημαγωγώντας για την ακρίβεια στο ρεύμα. Επικεντρώνεται ψευδώς στην τιμή της χονδρικής, στην οποία δεν είμαστε οι ακριβότεροι στην Ευρώπη, αλλά είμαστε αρκετά ακριβοί. Αλλά η τιμή της λιανικής υπολογίζεται με όλους τους φόρους, τον ΦΠΑ για παράδειγμα που είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, αλλά και τις επιδοτήσεις από την ΔΕΗ και τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν κάνουμε τις προσθαφαιρέσεις, η τιμή της λιανικής στην Ελλάδα, είναι χαμηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όσου», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι ενεργειακές ανατιμήσεις, η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει ένα δίχτυ μέτρων που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι από τα υψηλότερα ποσά κάλυψης στην ευρωζώνη και φαίνεται και από το γεγονός ότι η λιανική τιμή για τον Μάρτιο, είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Υπάρχουν άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες που διατηρούν ακριβότερα την τιμή για τους καταναλωτές», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι μέσα στον Μάιο θα υπάρξουν νέα μέτρα για ακόμη μεγαλύτερη επιδότηση, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν ακόμα μικρότερους λογαριασμούς. «Οι αντιπολιτεύσεις ζητάνε, αυτός είναι ο ρόλος τους- στα όρια του λαϊκισμού φτάνουν πολλές φορές – αλλά οι κυβερνήσεις…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr